Men høstmormor er kjent for å være sterke innvandrere i

Armormene er ødeleggende i det sørlige Afrika

Kenneth Wilson, Lancaster University

canada goose victoria parka En kombinasjon av innfødte afrikanske hærormmer og Fall armyworms fra Canada er ravaging stift avlinger over hele Sør-Afrika. Hvis de ikke er kontrollerte, har de potensial til å forårsake store matmangel. Conversation Africas energi- og miljøredaktør Ozayr Patel spurte Kenneth Wilson om å forklare trusselen og hva som kan gjøres om det. canada goose victoria parka

Armworms er larvannivået av malter som tilhører hovedsakelig slekten Spodoptera. De kalles armyworms fordi når de har hærget en avling, marsjerer de langs bakken som en stor hær av ormer på jakt etter mer mat. Det er minst åtte land i Sør-Afrika som har blitt rammet av utbrudd av armyworms.

canada goose victoria Denne utbruddssekvensen begynte i midten av desember 2016 i Zambia og har spredt seg raskt siden den gang. Det er nå så langt sør som Sør-Afrika. Fordi armyworms feed på mange av stift matavlinger de har potensial til å skape canada goose outlet legit matmangel i regionen. canada goose victoria

canada goose De siste utbruddene i Sør-Afrika ser ut til å være en kombinasjon av den innfødte afrikanske hareormen (Spodoptera exempta) og en ny invasiv art som heter Fallarmormen (Spodoptera frugiperda). Denne nye arten er Calgary endemisk til tropiske og subtropiske regioner i Sentral-og Sør-Amerika, hvor det forårsaker betydelig skade på mais og andre avlinger. canada goose

Fallhærormorm ble først formelt identifisert som på kontinentet så nylig som i januar 2016 i Vest-Afrika, inkludert Nigeria og dets naboer.

canada goose outlet Det er uklart hvordan det nådde Afrika fra Amerika, men det er sannsynligvis at det kom i nærheten av importerte planter. Det er også mulig at det migrerte over Atlanterhavet på gunstige vind i flere generasjoner. canada goose outlet

canada goose trillium Det er ennå ikke kjent om de siste utbruddene i Sør-Afrika er avledet fra de tidligere vestafrikanske. Men høstmormor er kjent for å være sterke innvandrere i Amerika. Hvert år faller herskormormene fra Mexico og de sørlige delstatene i USA til Canada. canada goose trillium

Hva gjør dem så ødeleggende?

Både afrikanske og høstormmormor gjør mest skade på stiftgrønnsakene som mais, hvete, sorghum, hirse og ris. De spiser også betesgress som påvirker husdyrproduksjonen.

canada goose herre Den afrikanske armyworm de kan være 3cm lange kan fabrikken nå tettheter så intens som 1000 larver per kvadratmeter, raskt razing avlinger til bakken. På mais er antall caterpillarer per plante, selvsagt, mye lavere, men det kan forårsake like mye av en innvirkning. Insektene striper blader av like modne maisplanter bare. canada goose herre

I motsetning til deres afrikanske fettere, feirer høstormene også på en rekke ikke-kornavlinger. Nesten 100 forskjellige vertsplantearter er registrert. Disse inkluderer bomull, soyabønner, jordnøtt, peanut, potet, søtpotet, spinat, tomat, paprika, kål og tobakk.

canada goose salg Skade på mais er sannsynlig at Canada Goose Outlet Store New York har størst innvirkning på bønderadressen i Sør-Afrika fordi det er den viktigste stiftmatavlingen i regionen. canada goose salg

canada goose norge Virkningen av Fall armyworm er sannsynligvis ødeleggende fordi den spiser bladene av planten, så vel som dens reproduktive deler. Dette ødelegger eller ødelegger selve maisskålen. canada goose norge

Hvor har de mest ødeleggende angrepene skjedd? Hva var resultatet?

canada goose jakker herre I 2012 2013 reduserer den afrikanske hærormen Zambias mais med 11%. Den siste utbruddet kan føre til tap på opptil 40% som en anslagsvis 124.000 hektar mais, har blitt angrepet. canada goose jakker herre

canada goose jakker dame I nabolandet Zimbabwe har syv av åtte maisproducerende provinser hatt hærormsutbrudd, og i Malawi har minst 9000 hektar blitt angrepet. Tall er foreløpig ikke tilgjengelig for de andre fem sør-afrikanske landene som er berørt. canada goose jakker dame

canada goose jakke dame Hvilke potensielle økonomiske konsekvenser dersom problemet ikke blir arrestert? canada goose jakke dame

canada goose dame Det er for tidlig å si hva effekten vil være på matproduksjon i regionen. Kjemiske plantevernmidler har blitt mobilisert i de fleste land, selv om deres effekt har blitt utspurt. I Brasil, hvor hærmasker kan avle hele året, koster det å anslå at de koster USD 600 millioner i året. Kostnaden for kontroll i sørlige Afrika har ikke blitt bestemt ennå. canada goose dame

Men det er sannsynlig å være betydelig gitt at mange liter importerte kjemikalier allerede er blitt kjøpt av Canada, desperat for å beskytte deres avlinger. Dette betyr at selv om kontrollen viser seg å være effektiv, vil det ha vært kostbar.

canada goose jakke herre De økonomiske konsekvensene kan være alvorlige hvis Fall-hærormen fortsetter og sprer seg over hele Sahara-Afrika. canada goose jakke herre

canada goose jakke Hva er den beste måten å hindre dem på å skade avlinger? canada goose jakke

Kjemiske plantevernmidler kan være effektive mot begge hodemormarter. Men motstand mot mange kjemikalier er et problem for Fall armyworm gjennom sitt eget utvalg. Det er ikke kjent om det er plantevernresistens i høstormormene som sørger for sørlige Afrika.

Den variable effekten kan skyldes genetisk motstand, eller det kan være som følge av måten som kan brukes på sprayen. Fallhærormormene er ofte utilgjengelige for insektmidler fordi de har en tendens til å investigate this site https://www.canada-goose-jakker.com canada goose norge gjemme seg i hvirvlene og reproduktive delene av vertsplanten.

Forskning er nødvendig for å finne ut hvilke kjemikalier som er best å kontrollere stammen av Fall armyworm i Sør-Afrika.

Men det er alternative tilnærminger.

I deler av sitt opprinnelige sortiment i Amerika blir genetisk modifisert Bt mais vokst for å bekjempe Fall armyworm. Dette kan også være et alternativ for Sør-Afrika og andre land der GM-avlinger allerede er vokst. Men mange deler av Afrika tillater ikke eller velkommen GM-varianter. Og høstormorm har også utviklet motstand mot noen Bt-toksiner, med noen bevis for kryssresistens.

Det finnes ikke-kjemiske, biologiske plantevernmidler som også kan være effektive. Disse er plantevernmidler avledet av naturlige sykdommer av insekter, som virus, sopp og bakterier. Jeg har vært involvert i utviklingen av et svært effektivt biopesticide mot afrikansk armyworm i Tanzania. Men dette trenger fortsatt å gå gjennom kommersialiserings- og registreringsprosessen, som både er kostbar og tidkrevende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *